Man kan samle på mange ting, nogle samler på frimærker og andre samler på mønter, men hvorfor ikke samle på noget som man kan forbruge i stedet? Whiskey markedet er kæmpe stort og whiskey bliver produceres i et utal af lande. Whiskey bliver produceret på forskellige måder fra destilleri til destilleri og dette gør at du ikke finder to whiskeyer som er ens. Whiskey kan fremstilles af byg, hvede, rug eller majs og processen involvere både maltning, tørring, mærskning og gæring. Dette gør whiskey til et produkt, som destillerier, bruger mange år på at skabe og finpudse for den perfekte smag. Af samme årsag er whiskey gået hen og blevet en samler hobby som flere og flere tager til sig.

Anmeldelser af whiskey

De fleste som samler på whiskey gør det for at smage på varen og dette har skabt et helt community af mennesker, som deler deres oplevelser med de forskellige whiskeyer. Der afholdes store whiskey smagning events og flere destillerier inviterer kunder forbi jævnligt til at smage på varen. Dette kan både være i forbindelse med lancering af en ny whiskey eller Til dette gør man ofte brug af samples, som er mindre flasker med en smagsprøve af whiskeyen. Her vil samlere anskaffe sig flere samples af en whiskey for at kunne bytte med andre ligesindende whiskey samlere. Whiskey anmeldelser kan findes overalt på nettet og på denne hjemmeside, kan du finde rigtigt mange anmeldelser og en masse information omkring whiskey

Sjældne whiskeyer

Når der er gået rigtigt sport i den, begynder man at gå efter de mere sjældne whiskeyer. En whiskey kan blive sjælden ved at være udgået fra produktion, det er altså ofte rigtigt gamle whiskeyer man snakker om, når man snakker om sjældne whiskeyer. Det har faktisk vist sig i nyere fremtid at whiskey kan være en ligeså god, hvis ikke en bedre investering end guld og sølv. Inden for de sidste par år, er prisen på sjælden whiskey steget mere end dobbelt så meget som guld og sølv. Så handler det selvfølgelig om at kunne lade whiskeyen stå, når først den er fremskaffet. Prisen på whiskeyen stiger som bekendt i takt med at den bliver bedre og bedre, jo længere den ligger på lager. I 2016 blev det berettet at verden var ved at løbe tør for single malt whiskey, ergo er dette måske et godt sted at starte sin whiskey samling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation