Som studerende har du mange udgifter og ingen eller en meget lille indkomst. Det kan føles hårdt og alle der har prøvet at være på SU kender til at spise spaghetti med ketchup til aftensmad. Udgifterne stabler sig op: Husleje (der er dyr i uddannelsesbyer), faste udgifter, og ikke mindst de dyre studiebøger og -materialer. Læg dertil at det forventes at man har et aktivt socialt liv som studerende, og så tegner der sig et billede af et skævt økonomisk forhold. Mange unge studerende har jobs ved siden af studiet for at supplere SU’en. Alligevel er det ofte nødvendigt i perioder at tage et lån.

LÅNETYPER TIL STUDERENDE

Det mest normale, er at man tager det såkaldte SU-lån, som udbydes af staten. SU-lånet er specielt skræddersyet til studerende og udmærker sig ved dels at have en meget lav rente og dels ved at man først begynder tilbagebetalingen et år efter man er færdig med sin uddannelse og er begyndt at have en højere indkomst.

En anden mulighed er at enkelte banker tilbyder særlige studielån eller -kreditter til en lav rente og uden gebyrer.

FIND ET BILLIGT FORBRUGSLÅN

Endelig er det som studerende muligt at tage et forbrugslån, ligesom alle andre danske borgere. Her skal man virkelig passe godt på og tage et fornuftigt og realistisk blik på ens økonomi, så man ikke ender i en gældsfælde i en ung alder. Vil du gerne have et billig lån, så kan du besøge en af de mange lånesammenlignigstjenester der findes på nettet. Heldigvis er det nemt at sammenligne lån ved hjælp af enheden ÅOP, der er en lovpligtig angivelse af et låns samlede omkostninger på et år.

Vær opmærksom på, at låneudbydere har forskellige minimumsaldre for hvornår du kan låne hos dem. De svinger mellem 18 år og 25 år.

Læs mere om billige lån på Koldekontanter.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation